Picteaza cu mine! Planteaza cu mine!

By | 3/21/2013 10:01:00 p.m.
Buna,

      Abia acum am ajuns acasa si m-am pus in fata calculatorului ca sa va povestesc despre noua mea jucarie,si anume:

          Voua va place sa pictati?Daca da,si mai ales daca sunteti amatori chiar cred ca aceasta carte poate fi o lectura relaxanta.cartea include multe sfaturi utile pentru cei care vor sa invete tehnica acuarelei.
          Aceasta are aproximativ 200 de pagini de poze si scris prin care este explicat fiecare procedeu de aplicare a culorii pe foaie,precum si instrumentele necesare realizarii acestora.Pentru tehnica acuarelei este necesar sa folositi o pensula care sa fac varf,si sa fie foarte fina,sau pensule late pentru aplicari pe suprafate mai mari,dar la fel de fine.Aveti grija ca pensulele cu perii albi sunt pensule din par de porc,care sunt speciale pentru pictura in ulei.Marylin Scott vorbeste in aceasta carte si despre alegerea vopelurilor si ne sfatuieste sa nu fim zgarciti in ceea ce le priveste datorita faptului ca acelea mai ieftine contin mai putin pigment si este mai greu de lucrat cu ele.
          Pentru ca "acuarela" sa iasa perfect este necesar ca foaia sa fie una speciala pentru pictura,si mai ales ca aceasta sa fie lipita de planseta deoarece altfel riscati sa vi se "onduleze",sau sa faca cute,cum spun specialistii.Cel mai bun adeziv pentru foaia de acuarela este aracetul,dar in lipsa acestuia puteti intinde hartia si cu banda adeziva din hartie gumata.
          Un alt lucru important cand lucrati in acuarela este sa va tineti aproape un borcanel cu apa curata in care sa va puteti spala pensulele(acesta sa fie in completarea celui in care umeziti pensula de obicei).
          "Biblia" ne invata si mai multe tipuri de tehnici,una dintre ele ar fi laviul,sau tenta plata care ofera o acoperire uniforma a intregului spatiu in care ati hotarat sa lucrati.
          Pe langa cele spuse mai sus de mine puteti gasi in aceasta minunata carte o multime de alte sfaturi care sa va imbunatateasca,sau care sa va formeze mana pentru pictura in acuarela.
       
         Acest review face parte din capmania  vALLuntar iniţiată de Grupul Editorial ALL, cu sprijinul ROMSILVA.

        Aceasta carte poate fi cumparata de aici!

        Astept comentariile vostre pentru a mai planta niste copaci,asa pentru sanatatea noastra!

Zambiti,merita! Astept mail-urile voastre pe sudessasblog@yahoo.com