Istoria buzelor rosii...

By | 2/20/2013 07:52:00 a.m.
Neata fetelor,


     Azi m-am gandit sa incep ziua prina a va povesti ce am citit saptamana trecuta intr-o revista mai veche(din anii '90)pe care am gasit-o in colectia mamei,si anume despre prima civilizatie in care femeile au impus rujul rosu,sau mai exact colorarea buzelor in nuante de rosu.

     Asa cum probabil va asteptati,acest lucru a fost facut pentru prima data de femeile mesopotamiene care sunt vestite pentru frumusetea lor,dar si pentru ritualurile de infrumusetare pe care le aveau.Acestea au ales sa zdrobeasca pietre in nuante caramizii pentru a folosi pudra obtinuta la a-si colora buzele.
     Mai tarziu,Cleopatra a fost cea care a consacrat aceasta nuanta,ea utilizand(e scarbos,dar adevarat) gandaci si furnici zdrobite si uscate pentru a isi pune in valoare buzele.

     Notiunea de ruj a aparut a fost la inceput denumita "sarutul mortii" datorita ingredientelor nocive pe care acesta le continea(iod,brom si alge) extrem de periculos atat pentru purtator cat si pentru cel care intra in contact cu persoana respectiva.Foarte toxic,in egipt a fost considerat decenii de-a randul principalul motiv al mortii barbatilor.
     Cu timpul si cu evolutia stiintei calitatea acestui obiect nelipsit noua a ajuns sa depaseasca cu mult asteptarile,astfel ca acum exista rujuri 100% eco.Cu diversitatea culorilor stau mai prost aceste rujuri.

    Voua va plac rujurile rosii?
 

 Zambiti,merita! Astept mail-urile voastre pe sudessasblog@yahoo.com