6 secrete ale uleiului de masline-Dr OZ

By | 2/08/2012 09:36:00 a.m.
Neata!

    Cautand ieri informatii despre uleiul de masline am dat peste articolul celor de la Eva.ro in care Dr.OZ spune ca:
1. Pentru păr
Poţi să aplici simplu câteva linguri de ulei de măsline sau poţi să apelezi la măştile recomandate de celebrul Dr. Oz în emisiunea sa "The Dr. Oz Show" câteva reţete de măşti hidratante pe bază de ulei de măsline. Variantele propuse de specialist sunt uşor de preparat, trebuie doar să ai răbdare ca să laşi măştile să acţioneze măcar o oră, folosind o cască pentru duş sau o pungă, după care să înveleşti capul în prosop pentru a menţine căldura şi a permite uleiului să hidrateze eficient părul şi scalpul.

Mască de păr varianta 1: 1 gălbenuş de ou, 3 linguriţe ulei de măsline presat la rece, 1 lingură miere de albine.
Mască de păr varianta 2: 1 cană bere neagră, 1 linguriţă ulei de măsline presat la rece. 2. Pentru a te demachia
Uleiul de măsline poate să îndepărteaze orice tip de machiaj. Ca să-ţi fie mai comod, pune ulei de măsline într-un recipient cu pulverizator, iar seara când te demachiezi umezeşte o dischetă şi pulverizează ulei de măsline. Pentru a îndepărta mascara, este recomandat să umezeşti bine genele cu apă călduţă, după care să foloseşti discheta.

3. Pentru exfoliere
Amestecă uleil de măsline cu zaţ de cafea pentru a obţine cel mai bun produs exfoliant din lume. Masează-ţi bine pielea cu această mixtură şi îndepărtează sub duş. Zaţul de cafea va îndepărta celulele moarte de la suprafaţa pielii, iar uleiul de măsline hidratează eficient pielea. Rezultat: o piele catifelată. Excesul de ulei se poate îndepărta tamponând uşor pielea cu prosopul. Dacă nu îţi place mirosul de cafea, poţi să înlocuieşti zaţul cu mălai, zahăr sau fulgi de ovăz măcinaţi şi să adaugi 5 picături din uleiul esenţial favorit.

4. Pentru bucle rebele
Dacă buclele tale nu sunt definite şi vrei să le aranjezi cu un produs de styling, adaugă puţin ulei de măsline. Amestecă gelul sau spuma cu puţin ulei de măsline înainte de a le aplica pe păr.

5. Pentru apa din cadă
Pentru a obţine un ulei de baie, amestecă 5 picături de ulei esenţial cu 3-4 linguri ulei de măsline presat la rece. Toarnă în apa din cadă şi vei obţine un efect relaxant, dar îţi va hidrata foarte bine pielea.

6. Pentru unghii şi cuticule
 Taie o boabă de strugure în jumătate, dă miezul prin zahăr şi masează unghiile şi cuticulele. Acidul cu struguri exfoliază, iar uleiul de măsline hidratează unghiile şi cuticulele.(nu vad unde intra si uleiul de masline,dar presupun ca il folosesti ca hidratand dupa aceea "exfoliere")

   Voi ati gasit si alte intrbuintari ale uleiului de masline?

Zambiti,merita! Astept mail-urile voastre pe sudessasblog@yahoo.com