Iti cade parul?

By | 11/21/2011 10:34:00 a.m.
Neataaa!
Pentru ca suntem intr-o perioada de tranzitie care isi pune amprenta asupra parului nostru,facandu-l mai sensibil si mai usor de distrus,am ales sa va vorbesc despre modul in care noi ne maltratam parul si participam direct la distrugerea lui.

Nu de mult am gasit pe net acest articol:
"Va cade parul si nu stiti din ce cauza? In timp ce multe femei merg la doctori si urmeaza tratamente complicate pentru caderea parului, cauza ar putea fi mai aproape decat am crede: obiceiul de a-si strange parul mult prea agresiv!

Coada de cal, bentitele, impletiturile mult prea stranse ar putea determina afectarea firului de par si a foliculului acestuia, ducand in final la chelire, problemele nemaiputand fi remediate, potrivit unui studiu citat de FoxNews. Oamenii de stiinta americani au ajuns la aceasta concluzie in urma unui studiu focalizat in special pe femeile afro-americane care obisnuiesc sa-si tina foarte strans parul.

Atunci cand tragem cu forta parul pentru a-l prinde intr-o coada ori sub bentita, se produce o inflamatie a foliculilor. Daca parul este zilnic chinuit in felul acesta, poate aparea o forma de alopecie cu punct de plecare crestetul capului si cu raspandire lenta catre restul scalpului. Aceasta este iremediabila, iar in formele mai mai usoare se poate observa o rarire a parului, in loc de chelire.

 Alte cauze care duc la cadere parului sunt folosirea solutiilor permanente pentru intindere sau ondulare, precum si extensiile, diabetul de tip II si infectiile bacteriene la nivelul scalpului."

 Ma facut sa-mi dat seama cat de mult sufera parul din cauza mea.Am renuntat la coada de cal si la bentitele pe care le purtam in favoarea clestisorilor pentru ca sa renunt de tot la prinderea parului nu era o solutie buna pentru ca imi doresc ca pielea mea sa nu fie astupata de perdeaua de par ,astfel putand sa-mi creeze ,din nou,probleme.

Voi ce spuneti?Considerati ca aceste moduri de prindere a parului sunt relevante privind caderea si deteriorarea lui?

sursa: www.csid.ro
Zambiti,merita! Astept mail-urile voastre pe sudessasblog@yahoo.com