Ambasador "Umbrela Verde"

By | 6/25/2011 11:38:00 a.m.
Pentru ca imi place sa realizez activitati de ecologizare si fac asta de fiecare data cand am ocazia,am hotarat sa ma inscriu intr-un concurs-proiect pe care cei de la Umbrela Verde il realizeaza.Cu aceasta ocazie va invit si pe voi sa participati.

      ‘Care crezi ca sunt cele mai importante masuri pe care autoritatile si locuitorii ar trebui sa le ia pentru a imbunatati calitatea mediului din orasul tau?’ 
   Avand in vedere ca orasul meu este unul din cele mai poluate orase din tara,si nu ma mandresc cu indistria pe care Ploiestiul o are,desi asta ar trebui sa fac,poluarea este direct proportionala cu activitatea  indistriala.
Masurile pe care ai nostrii alesi ar trebui sa le ia sunt numeroase,dar o sa incerc sa le dau cateva idei,poate,poate o sa citeasca cineva acest raspuns.
O sa incep prin a le spune ca in Uniunea Europeana orice intreprindere trebuie sa asigure "nepoluarea" aerului. Cum pot face asta?Simplu.Fiecare rafinarie trebuie sa isi monteze o serie de aparate care inainte ca aerul sa iasa din conducte/puturi/etc. sa-l filtreze si astfel sa-l curete.
   O alta problema a societatii actuale este gunoiul pe care-l gasim in orice coltisor al strazii ,lucru care din punctul meu de vedere ar fi usor de rezolvat daca i-am face pe oameni sa realizeze importanta contributiei lor.E foarte simplu ca un om sa arunce o hartie/punga/pet pe jos,in iarba sau intr-un strat de flori frumos aranjat de bunicuta care a vrut sa infrumuseteze gradina blocului, atunci cand stie ca cineva va veni dupa el sa-i stranga gunoiul.Fie ca vrem,frie ca nu vrem noi toti gandim la un moment dat"Lasa ca vin gunoierii/maturatorii si rezolva ei".In majoritatea cazurilor,daca intrebi pe cineva "de ce ati aruncat pe jos in loc sa-l puneti in cos? o sa vi se raspunda ori ca nu a gasit niciun cos pe o raza de  "n" km,ori ca nu si-a dat seama.Prima parte poate fi credibila,dar a doua este jenanta,si nu doar pentru persoana in cauza,cat pentru noi toti care am reusit sa acceptam ca un om "sa nu realizeze" ca isi arunca gunoiul in spatiul nostru.Tin sa mentionez ca intimitatea fiecarei persoane tine la un metru distranta de persoana in cauza,oriunde aceasta s-ar afla,deci si pe strada,unde gunoaiele ne invadeaza intimitatea.Cea mai importanta masura pe care autoritatile ar putea-o lua este aceea de a informa populatia despre contributia fiecarui om la murdarirea orasului(vorbind in procente) si de a incerca sa-i atraga in proiecte precum "Let's do it,Romania!" care a adus un beneficiu suprem tarii.Aceste proiecte s-ar baza pe volutariat,la care am descoperit ca populatia Romaniei este din ce in ce mai deschis.

Ma bucur ca am avut ocazia sa vorbesc despre acest tip de  activitate.Imi place sa ma implic in orice inseamna activitati extrascolare,comunicare si public speaking.Fetelor astept sa va implicati si voi,puteti face asta pana pe 29 iunie.Bafta tuturor!

Zambiti,merita! Astept mail-urile voastre pe sudessasblog@yahoo.com