Stii ce greseli trebuie sa eviti pentru a avea un machiaj impecabil?

By | 5/04/2011 10:25:00 a.m.
Pentru ca noi toate ar trebui sa stim aceste lucruri,pentru a avea un makeup impecabil:


1. Timiditatea: daca te vei gindi in permanenta ce cred ceilalti despre tine, nu vei reusi niciodata sa iesi din banal. Si-apoi... chiar stii ce gindesc ceilalti?

2. A nu amesteca culorile: arta machiajului este amestec… insa numai daca vei reusi sa contopesti perfect o culoare cu cealalta. Altfel, chipul tau va arata ca un tablou ieftin dintr-o camera de hotel.

3. Folosirea gresita a culorilor puternice: culorile puternice, stralucitoare arata fantastic, e adevarat. Dar scot in evidenta acea parte a chipului pe care sint aplicate, pina intr-atit incit, la un moment dat, acestea risca sa para adaugate si nu facind parte din fizionomie.

4. A nu-ti adapta machiajul virstei: nu poti avea acelasi machiaj la 16 si la 60 de ani. Nu e vorba numai de batrinete – exista femei frumoase la orice virsta. De-a lungul timpului, insa, se schimba multe – culorile, coafura, vestimentatia – iar machiajul trebuie sa se adapteze. Nimeni nu poarta aceleasi haine dupa 20 de ani. De ce ar ramine cu acelasi machiaj?5. Alegerea incorecta a fondului de ten: majoritatea oamenilor au un ton galben in culoarea pielii – nu roz, cum s-ar crede. De aceea, cind alegi fondul de ten, e mai bine sa cauti nuante galbui sau aurii, in nici un caz roz-albastrui. Fondul de ten trebuie sa se potriveasca cu tonul pielii gitului (nu a obrajilor!), deoarece gitul si barbia sint zonele limita in care ajunge fondul de ten. Cel mai bun machiaj poate fi distrus de o linie fina, care delimiteaza clar zona acoperita cu fond de ten de cea nemachiata.

6. A nu te pensa si a nu-ti epila parul de pe fata: teoriile cum ca parul ar creste la loc, mai gros si mai viguros, sint neadevarate. Dimpotriva, pensatul si epilatul cu regularitate pot sa-i incetineasca cresterea.

7. A nu-ti ondula genele: multe femei cred ca nu e necesar. Dar realitatea e ca a aplica mascara fara ca genele sa fie ondulate in prealabil micsoreaza ochii, in loc sa-i des­chida, sa le dea stralucire.

8. A aplica un fard de pleoape sau de obraz sub forma de pudra direct pe piele sau numai peste fondul de ten: uleiurile naturale ale pielii sau din fondul de ten vor absorbi cu­loarea din fard si o vor inchide. Rezultatul: un look neglijent si lipsit de prospetime. Solutia: inainte de a folosi fardul de obraz sau de pleoape, aplica un strat subtire de pudra.

9. A alege tonuri nepotrivite: femeile cu tenul smead, inchis la culoare sau foarte bronzate ar trebui sa evite machiajele in tonuri de albastru. In schimb, le recomand culori deschise (auriu, oranj), care sa le lumineze si sa le incalzeasca fata.

10. Fumatul: pe linga faptul ca afecteaza organismul pe termen lung, fumatul ataca vasele de singe, priveaza organismul de oxigen si usuca pielea.
Sursa:www.elle.ro 


Zambiti,merita!