Cutie reconditionata!

By | 4/08/2011 03:57:00 p.m.
Asa cum v-am spus acum cateva saptamani,am reconditionat,sau mai degraba am pictat o cutie de lemn.
Istoria ei:Am gasit-o in podul casei de la tara,cu tot felul de lucruri vechi in ea.Am gasit-o plina de praf intr-un colt intunecat.Sunt sigura ca a fost uitata acolo.Pe langa aceasta mai era o alta ,putin mai mare si cu maner,si am mai gasit si o lada de zestre absolut superba,dar careia ii lipsesc cateva sipci din capac.Mi-am promis ca la vara sa le "aranjez si pe celelalte 2,pentru ca sunt prea frumoase pentru a ramane uitate in pod.
Am golit-o si am dat-o jos din pod.Cand mi-am intrebat tatal daca stia de ea mi-a raspuns senin"Da a fost a lui tataie(bunicul meu,care de cand s-a nascut Teo a devenit "Tataie" cu acte in regula,tata nemaispunandu-i "tata"),cu ea s-a dus in armata".Deci cutiuta mea are ~60 si ceva de ani.E mai vintage decat vintage!
Am ajuns acasa si m-am apucat imediat de smirgheluit.Noroc ca am gasit niste smirghel ramas de la macheta de acum 2 luni.M-am umplut de praf.Am smirgheluit cam 2 ore in continuu,dar rezultatul a meritat.Sa nu va mai spun ca mi-am smirgheluit si unghiutele si buricele degetelor.Haha.
Deci asa arata cutia inainte de a fi smirgheluita:

Cam urat,nu?
Dupa aventura cu smirghelul am spalat-o cu un burete imbibat in apa si am lasat-o sa se usuce:

In aceiasi seara m-am pus pe pictat.Am gasit prin casa ,din perioada in care faceam cercelusi(o sa va arat cateva creatii intr-un post viitor) acrilic argintiu si auriu,si am mai folosit si guase alb si negru.
Uitati ce mi-a iesit:
Imi pare rau ca nu am pozat tot desenul.In poza de mai sus puteti vedea o pata umeda deasupra picturii.Aceea nu este apa,ci fixativ.Da,fixativ de par cu care  ajutam culoarea sa nu se desprinda de suprafata pictata.Ingenios nu?
Pe urma am asteptat vre-o 2 zile sa se usuce,in acest timp revenind cu cateva straturi de fixativ,dupa care am lacuit cutia.Aceasta este lacuita de 2-3 ori,pentru o protejare mai buna a lemnului.Am asteptat cam 48 de ore pentru a reveni cu un alt strat de lac.
In final,cutia arata asta:


Prima poza este cu capacul ,iar cea de-a 2-a este cu partea din fara,care are  o incuietoare,dar care nu functioneaza.
Ce spuneti?A meritat efortul?

Zambiti!Mi-am incheiat pledoaria(povestioara)!