About green eyes!

By | 2/28/2011 01:30:00 p.m.
Astazi o sa va prezint un tutorial care mie mi-a placut foarte mult de prima data cand l-am citit,dar de care am uitat cu desavarsire lasandu-l sa zaca intr-un colt al folder-ului "Cum si ce" care e destinat sfaturilor pe care le gasesc in v mea pe internet.Acum ceva timp cautam moduri de a crea machiaje care sa avantajeze si sa scoata in evidenta ochii verzi.Ei bine am fost mai mult decat multumita de acesta:

Ochii verzi sunt pe de o parte ochi care nu primesc orice tip de culoare dar pe de alta parte daca este cunoscut un mic secret, ei pot fi scosi in evidenta extraordinar de bine cu ajutorul machiajului.
Secretul consta in identificarea nuantelor care alcatuiesc irisul: se va apropia o oglinda care mareste, de ochi si se vor privi atent nuantele irisului.De obicei la ochii verzi nuantele micute, asa numitele straluciri de iris sunt nuantele de auriu stins sau stralucitor, bronz, cupru, filigran usor albastrui sau gri.

Nuantele potrivite

Machiajul care flateaza cel mai bine ochii verzi este compus din nuante de movuri inchise, pruna, visiniuri, lila-uri si pasteluri, griurile inchise, bronzuri si auriuri, tonuri de verde inchis, cupru, rozuri calde medii, nuante de piersica si caisa.

Nuantele de evitat

Sunt si nuante care nu sunt indicate la machiajul ochilor verzi: tonurile si subtonurile de albastruri, argintiuri, alburile dure si pastelurile deschise pot face ca privirea sa para foarte stearsa.

Conturarea ochilor

Creioanele de ochi sau tusul vor fi foarte intens negre doar daca preferati sau v-ati obisnuit cu negrul, in cazul in care doriti si alte culori, incercati gri metalizat sau maro-brun. Pentru deschiderea optica a ochiului (in cazul ochilor mici) se poate folosi creion alb sau auriu pe interiorul pleoapei inferioare.

In continuare va propunem o serie de cinci machiaje care se potrivesc excelent cu ochii verzi.


Gri metalizat si tus negru

Ochii se vor farda intr-o nuanta naturala de bej deschis mat pentru a creea o baza de machiaj si pentru a deschide optic suprafata.
Pleoapa superioara se va farda cu gri inchis metalizat pana in pliul pleoapei iar marginile de culoare se vor uniformiza pentru un efect de umbra difuza.
De-alungul genelor superioare se va trasa o linie foarte subtire de tus negru.
Pe interiorul pleoapei inferioare se va trasa o linie de creion gri.
Ochii se vor rimela cu rimel negru de volum.

Movuri inchise si umbre delicate

Pe pleoapa superioara se va trasa o linie de creion mov inchis.
Cu ajutorul unui betisor cosmetic se va “mazgali” linia de creion pentru un efect de linie umbrita.
Imediat peste linie va interveni cu un fard mov inchis aplicat in doua straturi pentru un maximum de stralucire.
Cu o pensula curata si putin mov se va umbri extrem de delicat pliul pleoapei pierdut inspre arcada.
Cu acelasi fard se va contura linia exterioara a pleoapei inferioare.
Linia superioara a genelor se va contura cu putin creion negru pentru definitie si pentru profunzime se va contura si jumatatea pleoapei inferioare pe interior. Genele se vor rimela cu rimel de lungime negru sau mov inchis.

Nuante de verde bogat in stil retro

La acest machiaj se vor folosi doua nuante de verde, una mai deschisa, alta mai inchisa.
Cu nuanta mai deschisa se va farda pleoapa dinspre interiorul ochiului pana la jumatatea pleoapei.
Cu nuanta inchisa se va machia ochiul de la jumatate catre exterior si urcat cubat pana peste pliul pleoapei.
Cu un creion negru sau verde inchis se va contura puternic coltul ochiului pe pleoapa superioara si urcand in forma de codita.
Cu putin fard negru mat se va fixa linia de creion.
Cu o pensula si putin verde inchis se va umbri delicat pleoapa superioara inspre arcada.
Imediat sub arcada sprancenei se va plasa un punct de fard deschis sidefat care sa ilumineze.
Pleoapa inferioara se va contura pe interior cu putin creion verde iar pe exterior se va umbri cu putin fard.Rimelul va fi negru, de volum.

Machiaj grafic stil office


Machiajul acesta este unul foarte grafic. Sprancenele se vor defini cu putin fard la culoare sau creion de sprancene si se vor pieptana si fixa.
Pleoapa superioara se va farda intr-o nuanta calda de caisa sau roz portocaliu care se va omogeniza foarte bine.
Cu un fard gri mat inchis se contura coada ochiului. Umbra se va lasa grafica si vizibila fara omogenizare.
Cu creion negru sau tus se va contura linia pleoapei superioare urcand-o inspre coltul exterior al ochiului ca o codita. Coltul interior al ochiului se va ilumina cu putin fard deschis sidefat.
Rimelarea se va face cu rimel de lungime.

Combinatie seducatoare pentru seara

Acest machiaj presupune alaturarea de cantitati mici de culoare atent combinate si subliniate contrastant de creion negru.
Fardurile alese au fost in nuante de auriu stralucitor, cupru, bronz, sclipici cu particule aurii si verde kaki stralucitor.
Tehnica de machiaj este foarte simpla toata nuantele deschise se aplica pe portiuni mici si alaturate dinspre coltul interior al ochiului pe toata pleoapa superioara pana la jumatate.
Toate nuantele inchise se vor aplica in acelasi mod dinspre coltul exterior al pleoapei superioare pana la jumate unde se va omogeniza linia de demarcatie intre nuantele inchise si deschise.
Cu creion negru se va contura atat pleoapa superioara cat si cea inferioara. Ceea inferioara se va contura si pe interior si pe exterior. Rimelarea se va face cu un rimel negru de volum.
Aceste machiaje nu sunt dificile si nu presupun o stapanire avansata a tehnicii. Metoda de a obtine perfectiunea este de a incerca tot si de experimenta.

Sper sa va foloseasca sfaturile pe care le gasiti in randurile de mai sus.La inceput am fost sceptica in ceea ce le priveste,dar odata ce am incercat vreo 2 tipuri de machiaj inspirate din acestea mi-am dat seama ca ochii sunt mult mai bine scosi in evidenta.
Gasind acest tutorial mi-a venit cheful (pentru ca sunt foarte racita si nu prea am chef de nimic)sa ma joc cu trusa de machiaj si ia uitati ce a iesit:
  Cum vi se pare? Have a better day than me!